Iskolások, 7-8 évesek

Az egyes korcsoportok foglalkozásainak időpontjai az Órarend / Áraink menüpontban.

Ha a féreglyuk mindkét oldala egy helyen található akkor nem a térben következik be a kapcsolat hanem az időben.

A féregjárat (vagy féreglyuk) vékony, csőszerű képződmény, ami az Univerzum (vagy más univerzumok) két távoli, görbületmentes területét köti össze.

Az első óráinkon mindenki elkészíti saját féregjáratát, és a szemeszterek során ezeken keresztül fogunk vándorolni a művészettörténeti korszakok között.

A 2015/2016-os év első szemeszterének programja:

Először 32 ezer évvel korábbra utazunk vissza, beleéljük magunkat, hogy miként alkottak az első emberek. Hasonló technikákat fogunk alkalmazni, mint amelyekkel a barlangok falaira, és a porba rajzoltak, és egyszerű szobraikat készítették. Mindezt igyekszünk korhű módon megvalósítani (festés a vászon alatt, a “barlang” mennyezetére), bevonva a többi művészeti ágat is (pl. őskori zene hallgatása és hangszerek készítése, ősember mozgása, járása, tánca, kommunikációja). Később ezeket átültetjük a mai képzőművészeti megoldásokba a klasszikus technikákon keresztül.

A következő állomásunk a XIX. század lesz, és a legjelentősebb irányzatait fogjuk megismerni (pl. impresszionizmus, szecesszió, szimbolizmus, avantgárd mozgalmak, expresszionizmus, szürrealizmus). Beleéljük magunkat pl. Paul Klee, Miro, Henri Rousseau, Chagall munkásságába; miközben fejlődik a gyerekek tér- és színlátása.

A második szemeszterben ismét üzembe helyezzük a féregjáratainkat, és újabb két, egymástól távoli korszakot járunk be.

Minden szemeszter végét az elkészített alkotásokból rendezett kiállítással zárjuk.

Mire a hozzánk járó gyerekek kikerülnek az általános iskolából, otthonosan fognak mozogni a legtöbb művészettörténeti korban. Jelenleg csak a 3 -10 éves korosztálynak tartunk foglalkozásokat, de a jövőben a 10 évesek is folytathatják a nálunk megkezdett tanulmányaikat. Ők már komolyabb kompozíciós feladatokkal és perspektívaábrázolással ismerkedhetnek meg, bővíthetik ismereteiket a rajzi alapokban, színtanban, mintázásban.

Megosztás:

Megosztás Facebookon! Megosztás a Twitteren!