A műteremről

A Kaméleon műterem alapjait 2005-ben raktuk le az ország egyik legszínvonalasabb alapfokú művészeti iskolájában. Itt körvonalazódott, hogy mi az a terület, ami a művészetoktatás területén még kiforratlan, és mi az, amire nagy szüksége van a legfiatalabb korosztálynak. Tevékenységünkkel már ekkor is a hagyományos iskolai képzőművészeti tanórák hiányosságait pótoltuk, hiszen az iskolai keretek között nincs lehetőség végigvinni azt az alkotófolyamatot, amelyet tanítványaink megtapasztalhatnak.

Néhány évvel később önálló intézményként működtünk tovább, így még nagyobb szabadságra téve szert, még inkább elszakadva a hagyományos, iskolai keretektől.

2015-ben Budapesten megalakult a Kaméleon műterem, amely az elődjeiből megszerzett tapasztalatokon alapul és reményeink szerint egy színvonalas, kortárs alkotószellemiséggel átitatott színfolttal gazdagítjuk a budapesti gyermekrajziskolák körét.


TANÁRAINK:

Anna

Pedagógiai, képzőművészeti tanulmányokat folytattam, a Szentimrevárosi Gesztenyéskert Óvoda egyik óvónénije vagyok.

Lea

A Jaschik Álmos Művészeti Gimnáziumban tanulok, festészettel, szobrászattal foglalkozom, hat éves korom óta balettozok, énekelek. Verseim megjelentek a Magyar Naplóban, Nyugatban, Vár-ban, Eső-ben, Spanyolnáthában és az Irodalomismeretben, valamint az Irodalmi Antológia szerkesztője vagyok.

Foglalkozásaimon a mozgásból, táncból, a nyomhagyásból, a hangokból indulok ki, és a gyerekekkel ezeket kötjük össze, belőlük dolgozunk tovább, kísérletezünk különböző művészeti technikákkal.


A Kaméleon műterem megálmodója és tanára,
Nagy Anna (óvodapedagógus és rajztanár, 3 gyermek édesanyja)

muterem

Megosztás:

Megosztás Facebookon! Megosztás a Twitteren!